Ga jij graag klassiek de strijk aan met een (stoom)strijkijzer in de hand? Niet altijd even vanzelfsprekend als je klein woont. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig heel wat alternatieven voor. Strijken op een kleine oppervlakte doe je zo!

 

Haal een compacte alles-in-een oplossing in huis

Je blouse even opfrissen of lichte kreukjes uit je broek halen? Voor eenvoudige strijkklusjes heb je geen strijkijzer nodig. Een ontkreuker werkt namelijk net zo goed. Wil je toch ook genieten van de voordelen van een krachtig stoomstrijkijzer? Probeer dan de nieuwe IXEO-kledingstomer van Calor. Deze 2-in-1 oplossing gebruik je om te strijken én te stomen. Bovendien heeft de Ixeo een inklapbaar Smart Board waardoor je geen strijkplank meer nodig hebt. Zo win je ruimte en tijd!
Woon je klein maar fijn? Ontdek 5 tips om het beste uit je strijkmoment te halen!

Ontdek ons gamma ontkreukers

 

Creëer je eigen strijkoppervlak

Essentieel voor een kreukvrije strijk is een plat oppervlak. Als je te weinig plaats hebt voor een volledige strijkplank, kan je steeds de bovenkant van je wasmachine gebruiken. Leg er een strijkdoek op om de bovenkant te beschermen tegen de hitte. Heb je dat niet? Dan werken een aantal dunne, katoenen handdoeken die je op elkaar stapelt ook prima. Pas dit trucje gerust ook toe op andere beschikbare plaatsen zoals een tafel of aanrecht.

 

Ga voor mini

Wie zegt dat je strijkplank 130 cm lang moet zijn? Er bestaan ook kleinere formaten die even goed werken. Of het even geschikt is om bijvoorbeeld je lakens of gordijnen te strijken, is twijfelachtig. Maar voor het klassieke strijkwerk is het alleszins een goed alternatief!

 

Dubbel plezier

Je kan je strijkplank zo opbergen dat je eigenlijk geen plaats verliest. Denk maar aan een  dunne spiegelkast die je in de hal plaatst. Aan de binnenkant heb je ruimte voor je strijkplank, de buitenkant dient om een snelle blik te leggen op je piekfijn gestreken outfit alvorens je de deur uitgaat. Een win-winsituatie!

Woon je klein maar fijn? Ontdek 5 tips om het beste uit je strijkmoment te halen!

Hang ‘m op

Een andere handige opbergmethode is een haakje aan de deur of aan de binnenkant van een kast. Zo’n (kast)deur kan meestal wel wat gewicht aan dus ook een strijkplank. Zo staat die bovendien
nooit meer in de weg van je andere spullen!

 

Voor de handige harry’s

Een iets creatiever idee waar enige handigheid zeker van pas komt, is een lade ombouwen tot opbergplaats voor je strijkplank. Bevestig het strijkblad van je plank in de lade of wandkast en creëer zo een vaste strijkplek. Klap of trek de strijkplank uit en berg hem met een omgekeerde beweging terug op wanneer je hem niet meer nodig hebt.

 

Heb jij nog tips om te strijken op een kleine oppervlakte?