Haartrends komen en gaan, en dat is maar goed ook. Zo kan je blijven experimenteren met kapsels die je goed staan, van warrige dotjes tot een strakke paardenstaart of een natte look. Dit zijn dé 6 kapsels van 2019!


De messy bun

Je kon er in 2018 bijna niet naast kijken: de perfecte messy bun van Meghan Markle. En ook in 2019 blijft de warrige dot een van de trendkapsels, ook voor niet-prinsessen. Bovendien past zo’n chaotische knot perfect bij je ochtendritueel: vijf minuutjes werk en je gaat altijd glamoureus de deur uit.
 

Vlechtwerk

De haartrend die altijd overwint: vlechtjes! Van een classy ingevlochten zijvlecht tot een losse fishtail die je nonchalant aan één kant draagt. Of wat dacht je van een kroonvlecht, waarbij je je vlecht als een soort van tiara op je hoofd draagt? Zo creëer je toch nog het perfecte prinsessenmoment.
 

De retrolook

Alles komt terug. In 2019 eren we alle kapsels die doen denken aan vervlogen tijden. Doe zoals Brigitte Bardot in de jaren 1970 en ga voor curtain bangs, waarbij je froufrou als gordijntjes over je gezicht vallen. Of graaf nog wat dieper in de tijd en draag je haar dik geföhnd op schouderlengte voor de Jackie Kennedy-look. Eerder een eighties-fan? Haal je krultang en heel veel haarspray boven, en creëer een nonchalante krullenbos, inclusief veel pluis en volume.


De ponytail

Lekker laag of hoog op je hoofd: de paardenstaart is terug! Deze haarstijl is mooi bij zowel steil als krullend haar, én je hoeft er geen drastisch bezoek aan de kapper voor in te plannen. Ideaal om thuis eens rustig uit te proberen. Extra tip: helemaal trendy is de superstrakke paardenstaart. Steil je haar eerst met een straightener voor je er een elastiekje ronddraait.


Korte kopjes

De pixie cut is een kapsel voor durvers, vooral als je momenteel met lange lokken door het leven gaat. Maar zet de schaar erin en je krijgt er heel veel pit voor in de plaats. Een aanrader voor wie het voorjaar van 2019 lentefris en een tikkeltje rebels wil inzetten.
 

De wetlook

Alsof je net onder de douche bent gestapt (of gewoon heel vettig haar hebt): de wetlook is populairder dan ooit! Waar we deze trend in 2018 nog van wortel tot punt toepasten, blijft het ‘natte’ gedeelte komend jaar vooral bij de aanzet van je kapsel. De rest van je haar blijft dus droog. Deze look werkt vooral goed bij sluik haar, dus bewerk eerst lok per lok met de steiltang voor je het potje gel bovenhaalt.