Beddengoed strijken lijkt op het eerste zicht overbodig werk, maar wat is er nu zaliger dan in een perfecte gemaakt bed van hotelkwaliteit duiken? Dit zijn onze tips om snel en makkelijk je lakens en kussenslopen tot in de puntjes te strijken:

 

Tip 1: Kies de juiste temperatuur

Beddengoed kan gemaakt zijn van vele verschillende stoffen: katoen, linnen, polyester, flanel en zelfs satijn. Kijk dus eerst naar het etiket om de juiste temperatuur te weten en stel deze dan zo heet mogelijk in als mag.

 

Tip 2: Bevochtigen strijkt vlotter

Lakens kunnen veel vlotter gestreken worden als ze een beetje vochtig zijn. Haal je lakens en kussenslopen dus van de waslijn voordat ze helemaal droog zijn of uit de droger voordat het programma is afgelopen.

 

Tip 3: Plooi je lakens en bespaar tijd

Vouw eerst de lakens tweemaal dubbel en leg ze zo op je strijkplank. Probeer niet langs de plooi te strijken, anders zien ze eruit alsof ze net uit de verpakking zijn gekomen wanneer je ze op je bed legt. Met een stoomstrijkijzer op de juiste temperatuur strijk je makkelijk de verschillende lagen in een keer glad en spaar je jezelf meer tijd uit.

 

Tip 4: Gebruik stijfsel

Met stijfsel creëer je lakens die net zo fijn aanvoelen als op hotel. Stijfsel geeft bedlinnen een frisse afwerking die de stof stijf maar niet hard maakt.

 

Klaar! Vouw het nog eens in twee om het op te bergen in de kast of maak er meteen je bed mee op.