Komt er al stoom uit je oren als je nog maar aan strijken denkt? Geen nood, met deze tips win je wat tijd achter de strijkplank. Let’s do this!

 


Tip #1: Schud goed uit

Minder en sneller strijken begint bij het drogen van je was. Schud je kleren goed uit en strijk ze al een beetje glad met je handen.


Tip #2: Sorteer je wasgoed

Organiseer je wasgoed efficiënt in de wasmand. Stukken die hoge temperaturen kunnen verdragen, leg je best onderaan. Gevoelige stoffen bovenaan. Zo kan het ijzer tijdens het strijken langzaam opwarmen en beschadig je je kledij niet.


Tip #3: Werk van klein naar groot

Door eerst de kleinste vlakken van een kledingstuk te strijken en daarna pas de grotere stukken, vermijd je dat de gestreken stukken opnieuw kreuken.
 

Tip #4: Sproei regelmatig bij

Het beste én snelste resultaat krijg je als je werkt met wasgoed dat nog een beetje vochtig is. Je kan een plantenspuit gebruiken, of beter nog: investeren in een stoomstrijkijzer of stoomgenerator. Wedden dat je kreuken in een mum van tijd verdwijnen?


Tip #5: Speel eens vals

Heb je echt een krachtig toestel in huis, zoals de Calor Pro Express Care GV90? Leg twee handdoeken of broekspijpen op elkaar als je ze strijkt. Of vouw een tafelkleed dubbel. De krachtige stoom is zeker sterk genoeg voor twee lagen en je bespaart hierdoor twee keer zoveel tijd!


Nog meer do’s en don’ts? Lees hier onze tips!

Producten in de kijker

Producten in de kijker