Krullen zijn prachtig, zeker als je het aan mensen met sluik haar vraagt. Maar de krullenbollen onder ons zijn er niet altijd even wild van. Droom jij ook weleens van ultrasteile lokken? Met een goede steiltang en deze 7 tips kan je meteen aan de slag!

 

Tip #1: Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Voor je met de steiltang aan de slag gaat, is het belangrijk om je haar te verzorgen en te voeden. Met een gladmakende shampoo en conditioner leg je een goede basis voor het verdere stylingwerk.
 

Tip #2: Zorg voor extra bescherming

Breng na het wassen een smoothing crème of serum aan vanaf de middelste lengte van je haar tot aan de puntjes. Dit product beschermt je lokken later tegen de hitte van de haardroger en steiltang.
 

Tip #3: Föhn je haar

Begin nooit met steilen als je haar nog nat is. Föhn je haar voor 80% droog, zodat het nog wel wat vochtig en makkelijk “werkbaar” is. Föhn steeds met de haarrichting mee naar beneden en gebruik hiervoor een ronde borstel van nylon of hout. Plastic borstels zorgen immers voor een statisch en pluizig kapsel.
 

Tip #4: Verdeel en heers

Voor het beste resultaat verdeel je je haar eerst in dunne en gelijke delen. Je geraakt zo overal een stuk makkelijker bij en bovendien vermijd je te dikke plukken die je moeilijk glad krijgt.
 

Tip #5: Let op de temperatuur

De meeste straighteners zijn uitgerust met een precieze temperatuurregeling, zodat je een setting kan kiezen die perfect bij jouw haartype past. Heb je eerder dun haar? Blijf dan zeker onder de 180 graden. Met een dikkere coupe kan je een temperatuur tussen 180 en 200 graden aan.
 

Tip #6: No pressure

Neem je tijd voor elke lok en beweeg de steiltang voorzichtig van boven naar beneden, zonder extra druk uit te oefenen. Je haar wordt vanzelf steil zonder dat je drie keer over dezelfde lok hoeft te gaan.
 

Tip #7: Met glans geslaagd

Klaar met steilen? Borstel je haar goed door en spuit haarlak om je kapsel te fixeren. De truc is om wat lak op je borstel of kam te sprayen en zachtjes door je haren te gaan voor een glanzend en blijvend resultaat.


Geen tijd om je haren lok per lok glad te maken? Met de Power Straight stijlborstel van Calor borstel en steil je je haar tegelijkertijd!