Daar is de zomer, daar is de zon! Dat betekent dat we weer meer bloot laten zien. Aan die benen moet dus gewerkt worden. In deze 3 stappen maak je je benen helemaal summerproof!

 

Stap 1: Scrubben

Gladde en zachte benen? Die krijg je in de eerste plaats door je huid goed te scrubben en zo alle dode huidcellen te verwijderen. Breng de scrub of peeling onder de douche aan met je hand en masseer je benen met grote cirkelvormige bewegingen. De ruwe huid op je knieën en enkels geef je best wat extra aandacht. Spoel vervolgens af met lauw water en dan met koud water. Zo zorg je voor een optimale doorbloeding met een stralende huid als resultaat. Twee keer per week scrubben is voldoende!
 

Stap 2: Ontharen

Er bestaan eindeloos veel manieren om je benen te ontharen. Voor een huid die tot drie weken lang glad en zacht blijft, is de eenvoudigste manier het elektrische ontharingsapparaat. Alle epileerapparaten van Calor hebben een speciale micro-contactkop voor een optimale doeltreffendheid. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met massageknikkers of met een verfrissende luchtstroom. Extra tip: in bad of onder de douche epileren werkt verzachtend. De warmte doet het haarvaatje uitzetten, waardoor de haartjes makkelijker loskomen. Check wel altijd eerst of je toestel geschikt is om in het water te ontharen.
 

Stap 3: Hydrateren

Maak er een goede gewoonte van om je benen elke dag te hydrateren, best meteen na het douchen. Het water van de douche droogt je huid immers flink uit. En de zon doet er nog een schepje bovenop. Smeer je benen dus in met een voldoende hydraterende bodylotion zonder parfum. Door vocht in te brengen, hou je je huid soepel en zacht.