Maakt een plooi meer of minder jou niet veel uit? Of streef je net de ultieme perfectie na? Afhankelijk van je strijk-DNA heb je een ander type ijzer nodig. We maken een onderscheid tussen stoomstrijkijzers, stoomgeneratoren en ontkreukers. Elk met hun voor- en nadelen. Aan jou de keuze!Stoomstrijkijzer


Strijk je het liefst gemakkelijk en efficiënt? Heb je een beperkt budget en/of weinig opbergruimte? Dan is een stoomstrijkijzer iets voor jou. Dit type ijzer is uitgerust met een ingebouwd waterreservoir dat constant stoom produceert en de plooien van je was mooi gladstrijkt.

+  Warmt snel op
+  Eenvoudig in gebruik (perfect instapmodel)
+  Compact van formaat
+  Budgetvriendelijk
+  Regelbare temperatuur met een aangepaste stoomproductie voor elke stof

 -  Relatief klein waterreservoir, dus regelmatig bijvullen
 -  Geen stoom op lage temperaturen (onder 120 °C)
 -  Minder geschikt voor grote hoeveelheden strijkgoed


Ontdek alle Calor stoomstrijkijzers

 


Stoomgenerator


Ligt er vaak een hoge berg strijkgoed op jou te wachten? Met een stoomgenerator of stoomcentrale ga je er extra vlot doorheen. Dit type ijzer heeft een aparte, externe watertank en geeft veel meer stoom af dan een “gewoon” stoomstrijkijzer. Hierdoor dringt de stoom tot diep in de vezels door en geniet je sneller van een kreukvrije was. Ideaal als je eigenlijk niet zo van strijken houdt.

Er bestaan zowel stoomgeneratoren op basis van pompdruk als de nog krachtigere stoomcentrales op basis van hoge druk. Kies je voor een stoomgenerator met een hoge stoomdruk, dan moet je je kleding vaak maar aan één kant strijken. Zo ben je nog sneller klaar!

 +  Meer stoom
 +  Grotere autonomie, dus minder snel bijvullen
 +  Watertank is hervulbaar tijdens het strijken
 +  Ideaal voor grotere hoeveelheden strijkgoed

 Extra voordelen hoge druk:
 +  Nog meer stoomkracht om nog makkelijker én sneller te strijken
 +  Perfect resultaat, zelfs bij de moeilijkste stoffen
 +  Kan ook gebruikt worden om delicate stukken te ontkreuken

  -  Groter formaat dus meer opbergruimte nodig
  -  Speciale strijkplank nodig waar de generator op past
  -  Duurder in aankoop 

Ontdek de stoomgeneratoren van CalorOntkreuker

Heb je echt geen tijd voor de strijk? Met een kledingontkreuker- of stomer kan je je outfit in een handomdraai opfrissen en kreukvrij maken. Ideaal als je ’s ochtends gehaast bent en hier en daar nog een plooi spot. Een stomer is ook handig voor kledingstukken die anders moeilijk te strijken zijn. Denk aan gordijnen, jasjes of delicate stoffen, zoals zijde, kant en wol. Let wel: een ontkreuker is niet geschikt voor de wekelijkse strijk. Daar heb je een stoomstrijkijzer of stoomgenerator voor nodig.
Ontdek de Access Steam van Calor


Bekijk hier alle toestellen van Calor in actie!

Producten in de kijker

Producten in de kijker