Als er één periode is waarin je een tikkeltje meer glam in je haren mag steken, dan zijn het wel de feestdagen. Haal je steil- of krultang uit de kast, wij zetten twee snelle én makkelijke kapsels in de kijker die er tegelijkertijd heel chic uitzien.
 

Steek op!


Met een opsteekkapsel zit je altijd goed. Het is de perfecte aanvulling op een elegante outfit en bovendien zit je haar niet in de weg aan tafel of op de dansvloer. Ga je voor een klassieke kerstlook? Dan is de strakke, hoge bun jouw feestkapsel!
 
Stap 1: Maak je haren lok per lok glad met behulp van een steiltang of straightener. Met de Extra Liss of de Power Straight van Calor ga je extra snel te werk.
Stap 2: Maak een hoge, strakke paardenstaart.
Stap 3: De mooiste knot krijg je met een haardonut (verkrijgbaar bij vrijwel iedere drogist). Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar kun je een grote of een kleine donut gebruiken. Haal je staart erdoor en drapeer je haar over de volledige donut. Zorg ervoor dat je lokken mooi verspreid zijn. Trek nu een elastiek over je haar en de donut, zodat het mooi blijft zitten. Het haar dat er nu nog onderuit komt, draai je rond de knot en zet je vast met een schuifspeldje.
Stap 4: Spuit haarlak op je dot als finishing touch.
Stap 5: Te streng? Maak er een messy bun van door een paar lokken vrij te laten. Zo ziet je opsteekkapsel er meteen wat nonchalanter uit.

Extra tip: Was je haar niet op de dag van het feestje, maar de dag ervoor. Zo zijn je lokken niet te glad en zal je dot langer houden.

 


Dansende krullen


Geen kapsel zo glamoureus als golvende krullen. Om dat oude Hollywoodgevoel zelf te creëren, heb je niet veel meer nodig dan een krultang, een hittebeschermende spray en een elastiekje. Big hair, here we come!

Stap 1: Borstel je haar goed door. Bescherm het met een hittebeschermende spray.
Stap 2: Verwarm de krultang en verdeel je haar intussen in twee gelijke stukken.
Stap 3: Draai lok per lok om de krultang heen en houd even vast. Hoe breder de krultang, hoe groter je waves zullen zijn. Meer volume creëer je ook door je krullen van je gezicht af te draaien. Draai je de krultang in de richting van je gezicht, dan krijg je net minder volume.
Stap 4: Spray een extra sterke haarlak om je krullen te accentueren en te fixeren.
Stap 5: Schud je krullen goed los. Breng je haar in model met je handen.

 
Extra tip: Geen tijd om lok per lok te krullen? Doe je haar na het borstelen in een hoge paardenstaart. Verdeel je staart in drie of vier gelijke delen (afhankelijk van de dikte van je haar) en krul elk deel. Je bent nu veel sneller klaar.