Allemaal goed en wel zo’n lenteschoonmaak, maar eigenlijk wil je vooral van dat eerste lentezonnetje genieten op je terras. Goed nieuws: gewapend met een stoomstrijkijzer en onderstaande tips krijg je in no time de lente binnen. En jezelf buiten. Met een glas rosé uiteraard.
 

1. Geef je zomerkleren een instant make-over.

Voor je naar de winkel loopt om de laatste lentemode in huis te halen, kan je beter je eigen kast induiken. Wie weet welk fantastisch zomerjurkje is er daar in een hoek van de kapstok gevallen? Geef het een instant make-over met je stoomstrijkijzer. Zo is het meteen zo goed als nieuw, zonder het te moeten wassen.

Ultimate Pure


2. Maak gordijnen stofvrij zonder ze te wassen.

Krijg al het stof buiten en een fris lentegeurtje binnen door je gordijnen een opfrisbeurt te geven met je stoomstrijkijzer. Laat ze gewoon hangen, hou je stoomstrijkijzer verticaal en stoom de winter het huis uit.
 

3. Geef het speelgoed van je kinderen en de slaapplek van je huisdier en een lazy opfrisbeurt. 

Hebben niet alleen je kinderen maar ook hun pluche beesten stof liggen vergaren op de sofa tijdens de wintermaanden? Ga ze dan ook te lijf met je stoomstrijkijzer. Een paar krachtige stoomstoten op pluche dieren en ander zacht speelgoed maakt ze lentefris en verwijdert heel wat bacteriën en vieze geurtjes. En nu je dat stoomstrijkijzer toch nog in de aanslag hebt: het is ook heel effectief voor de slaapplaats van je huisdier.
 

4. Blaas snel nieuw leven in je tapijten.

Stoom kan zowat elke stof reanimeren, zelfs je tapijten. Ook de dikke. Hoe krachtiger je stoomstrijkijzer, hoe dieper de stoom je tapijt zal penetreren. Het Pro Express Ultimate strijkijzer geeft bijvoorbeeld tot 500 gram stoom per minuut. Daarmee krijg je elk tapijt zo fris dat het net een dagje buiten heeft gehangen in een lentebriesje. Maar beter. En sneller.
 

5. Verwijder lastige vlekken uit de zetel. 

Plakken er nog wat souveniertjes van gezellige winterfilmavonden aan de zetel? Die krijg je er wel uit met deze truc: maak een klein sopje van heet water met wasmiddel en ga ermee over de vlek. Zorg dat het sopje goed ingetrokken is en maak de vlek nat. Leg dan een stuk stof over de natte vlek en ga er met je strijkijzer over tot ze droog is. Tadaa!
 

6. En bereid je voor op gasten en feestjes. 

In de zomer zijn we allemaal weer wat socialer. Dat betekent dat we terug gasten over de vloer krijgen. Die kussens en plaids die daar sinds vorig jaar geduldig op liggen te wachten, hebben wel betere tijden gehad. Check welke stoffen het zijn, zet je stoomstrijkijzer erop en je bent klaar voor de seizoensopening.