Tip #1: Vermijd kreuken

Laat je natte was niet te lang in de wasmachine liggen, zo vermijd je veel kreuken. Droog je kleding als het kan ook aan de wasdraad. Broeken hang je best aan de pijpen op, door het gewicht gaan de kreuken er sneller uit. Als je je kleding in de droogkast droogt, haal de gedroogde was dan onmiddellijk uit de machine en leg alles mooi plat in de wasmand.
 

Tip #2: Hou de strijkzool schoon

Controleer voor het strijken of de zool van je strijkijzer proper is. Verwijder eventuele vuilresten met een vochtige doek. Doe dit voor je het strijkijzer inschakelt.
 

Tip #3: Valse vouw?

Strijk je een valse vouw, besproei het stuk dan eerst met wat water en strijk er weer overheen. Om de vorm van een perfecte vouw te behouden, gebruik je best een paperclip. Wees wel voorzichtig als je met je ijzer over de paperclip strijkt.

Tip #4: Strijk van voor naar achter

Gebruik rechte bewegingen tijdens het strijken: van voor naar achter en terug. Maak geen cirkels met je strijkijzer. Dit kan je kleren uitrekken en zelfs hun levensduur verkleinen.
 

Tip #5: Hang alles netjes op

Hang je kledij na het strijken meteen netjes op. Door de hitte die het ijzer heeft overgedragen, kreuken warme kleren nog makkelijker wanneer je ze slordig opvouwt.

Producten in de kijker

Producten in de kijker